Gent32m schreef:Thanks. Blijkbaar niet zo gevaarlijk dus.
Als de fabrikant het al zelf zegt zal het wel waar zijn zeker
Het lijkt mij logisch dat ze niet gaan zeggen dat het veel straalt.
Frage:
Wie groß ist die Leistungsaufnahme (in Watt) der beiden dLAN-Geräte am 230V-Netz?
Antwort:
Die Leistungsaufnahme des dLAN beträgt am 230V-Stromnetz zwischen 3 und 4 Watt..
Een verbruik van 3-4W en 250mW uitstralen? Dat is wel een heel laag rendement. 1.5W zou een normalere waarde zijn. Is er ergens een onafhankelijke site waar die gegevens terug te vinden zijn.
Laatst gewijzigd door on4bam 25 apr 2008, 18:30, in totaal 1 gewijzigd.
Op basis van het uitgestraald vermogen... maar aangezien we toch met FUD bezig zijn, wie zegt dat het type straling van BPL niet "gevaarlijker" is dan dit van een WIFI of GSM signaal ?
220V is ook niet noodzakelijk gevaarlijker dan 12V ... tracht dus geen conclusies te trekken op basis van enkele factoren.
PLC's (Powerlinecommunication units of powerlan, plc is eigenlijk een verkeerde term want plc staat al sinds jaar en dag voor Programmable Logic Controller ) gebruiken het electriciteitsnet in huis als transportmedium .
Dit zou goed kunnen gaan wanneer het de bekabeling volledig symmetrisch zou zijn uitgevoerd, maar dat is niet zo omdat het nooit is ingericht voor het transport van hoogfrequent signalen.
Iedere lamp in huis die niet staat aangeschakeld, geeft voor hoogfrequent een asymmetrische belasting op het net waarbij de bedrading naar de lamp als antenne gaat fungeren, dit kunnen er in huis velen zijn.
Dus veel antenne's van verschillende lengte.
Ook kunnen er lussen gevormd worden door gebruik van bijvoorbeeld hotelschakelingen die dan als loopantenne gaan werken.
Je krijgt onvoorspelbaar gedrag omdat aanlegvoorschriften van de bedrading niet voorzien in het gebruik als hoogfrequent transportmedium.
(laat staan dat iedereen zich precies aan de aanlegvoorschriften houdt )
Er zit nog een ander nadeel dan het uitzenden van stoorsignalen aan het gebruik van PLC's.
Behalve het signaal dat over een groot frequentie gebied uitgezonden wordt en dus storing kan veroorzaken op radio en tv, ontvangt het ding ook signalen over een groot frequentiegebied. (dit in tegenstelling tot wifi waar voor zenden en ontvangen een aangewezen, beperkt, frequentiegebied wordt gebruikt.)
Elke zender in een groot frequentie gebied kan storing veroorzaken in de PLC, vooral doordat het transportmedium, het electricteitsnet in huis, voorzien is van vele antenne's, de asymmetrische belastingen.
Nu heeft de PLC een voorziening waarbij gestoorde kanalen uitgeschakeld worden, maar is het signaal sterk genoeg dan loopt de PLC vast en werkt niet meer.
Wanneer je bijvoorbeeld een zendamateur in de buurt hebt die, volledig legaal in overeenkomst met de aan hem verleende zendmachtiging, gebruik maakt van het kortegolfgebied tot 30MHz en met enig vermogen uitzendt, werkt je PLC gegarandeerd niet meer tijdens de uitzendingen en heb je zelfs kans op beschadiging van de PLC.
Op het eerste gezicht een aardig systeem zo'n PLC en handig in gebruik, maar blijf er beter vanaf, gebruik liever wifi, goedkoper en minder riskant.